Barnatron forma part de

INFRAESTRUCTURES I EQUIPAMENTS

A Barnatron es preparen els radiofàrmacs emissors de positrons seguint estrictament les Normes de Correcta Fabricació i de Protecció Radiològica.

Les instal·lacions varen ser dissenyades i construïdes l’any 2000 d’acord amb aquestes exigències.

 

Barnatrón té, actualment, una superfície de 674  m2.

 

L’any 2000 es va adquirir a General Electric Healthcare un ciclotró  PET- trace de 16,5/8,4  MeV d’energia. El ciclotró es va equipar amb quatre blancs d’alt rendiment per a la producció del radionúclid emissor de positrons [18F-]; seguidament es van adquirir blancs per a la producció de [13N ] i [11C] i, recentment, un blanc per a la producció del radionúclid en forma de gas [18F2-18F-].  L’any 2008, i amb l’objectiu de poder oferir als nostres clients un servei de distribució repetitiu i fiable es va adquirir un segon ciclotró,  el Cyclone de 18/9 MeV d’energia i de la firma Iba Molecular.

 

Des de gener del 2009, Barnatron, és l’única instal·lació a Espanya i una de las poques a Europa que opera regularment amb dos ciclotrons.

 

 El laboratori de fabricació i marcatge de molècules consta d’una àrea destinada a la síntesi, dispensació i condicionament primari de les especialitats farmacèutiques. Està equipat amb tres cel·les plomades que contenen tres mòduls dobles per a la síntesi del principi actiu [18F]-fludesoxiglucosa i, les tres, estan connectades a dues cel·les plomades de dispensació dins de les quals, equips robotitzats d’última generació dispensen i realitzen l’esterilització terminal per calor de l’especialitat farmacèutica.

El laboratori té capacitat per fabricar fins a sis lots de les especialitats que contenen el principi actiu [18F]-fludesoxiglucosa  cada dia.

 

L’equipament per a síntesi de radiofàrmacs PET es completa amb una cel·la plomada per a la producció de radiofàrmacs marcats amb [11C], una cel·la plomada per a la producció de [18F]-DOPA i una cel·la plomada que conté un equip polivalent per a la producció de radiofàrmacs marcats amb [18F-] mitjançant substitució nucleofílica.

Una zona de preparació de reactius amb dues cabines de flux laminar, una zona d’emmagatzamament i una d’esterilització, completen les instal·lacions de fabricació.

 

El laboratori de control de qualitat està equipat amb la instrumentació necessària per procedir a la determinació de la qualitat química, radioquímica i biològica dels radiofàrmacs preparats: Cromatografia líquida d’alta resolució, HPLC,  amb 3 bombes, 2 detectors ultravioleta, UV, i 2 detectors isotòpics, NaI, cromatografia de gasos, radiocromatògraf per a lectura de capa fina, espectrometria gamma, càmeres de ionització, equip per a la determinació d’Endotoxines, pH-metres, osmòmetre i determinació del punt de fusió, completen l’equipament.

 

BARNATRON, S.A.    Josep Anselm Clavé, 100   08950 Esplugues de Llobregat   Tel.: 93 473 51 44   Fax: 93 473 48 39   info-Barnatron@cetir.es
© 2010 BARNATRON
Avís legal